به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از مهر: پس از تاسيس سازمان اوپک و مجمع کشورهاي صادرکننده گاز با پيشنهاد ايران، مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي از ارائه پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران براي تاسيس سازماني مشابه اوپک براي توليدکنندگان محصولات پتروشيمي جهان خبر داد.
عبدالحسين بيات با اشاره به پيشنهاد ايران به چند کشور بزرگ توليدکننده و مصرف کننده محصولات پتروشيمي و فرآوردههاي پليمري براي تاسيس اوپک پتروشيمي، گفت: اخيرا پيشنهادهايي به برخي از شرکاي تجاري براي تاسيس مجمع کشورهاي صادکننده و مصرف کننده محصولات پتروشيمي ارائه شده است.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اعلام اينکه در حال حاضر وجود سازماني همچون اوپک نفت و يا مجمع کشورهاي صادرکننده گاز براي بازار جهاني محصولات پتروشيمي ضروري به نظر ميرسد، تصريح کرد: ايران آمادگي خود را براي تاسيس سازماني مشابه اوپک نفت براي محصولات پتروشيمي ارائه کرده است.
معاون وزير نفت با تاکيد بر اينکه تاسيس و سياست گذاري مجمع کشورهاي توليد کننده و مصرف کننده پتروشيمي ميتواند منافع توليد کنندگان و مصرف کنندگان محصولات پتروشيمي را در بازار جهاني تعيين کند، اظهار داشت: در حال حاضر منطقه خاورميانه بزرگترين توليدکننده و عرضه کننده محصولات پتروشيمي و فرآورده هاي پليمري به بازار جهاني است.
اين عضو هيات مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي با يادآوري اينکه تاسيس اين مجموع با مشارکت کشورهاي بزرگ توليدکننده محصولات پتروشيمي منطقه خاورميانه مي تواند در تامين بلندمدت نيز مصرف کنندگان تاثير گذار باشد، تاکيد کرد: همچنين منافع توليدکنندگان را هم در بلندمدت تامين مي کند.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي پيشتر در گفتگو با مهر با بيان اينکه نحوه حضور در بازارهاي هدف، قيمت گذاري فروش محصولات و چگونگي توليد هر يک از فرآوردههاي پتروشيمي توسط کشورهاي مختلف را به عنوان برخي از اهداف ايجاد اين مجمع جهاني عنوان کرد و گفته بود: قطعا شکل گيري مجمع کشورهاي صادرکننده محصولات پتروشيمي مي تواند اثرگذاري بيشتري در بلند مدت در بازارهاي جهاني نسبت به شرايط فعلي داشته باشد.
بيات در خصوص نحوه عضويت کشورهاي توليد و صادرکننده محصولات پتروشيمي در اين مجمع به مهر بيان کرده بود: در شرايط فعلي برخي از کشورها همچون جمهوري اسلامي ايران، عربستان سعودي، روسيه، قطر، ترکيه و چند کشور ديگر از شرايط عضويت در اين مجمع جهاني برخوردار هستند.
به گزارش مهر، براي اولين بار به پيشنهاد ايران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در دسامبر 2008 ميلادي با تصويب اساسنامه آن در نشست وزارتي مسکو به طور رسمي فعاليتهاي خود را آغاز کرد که الجزاير، بوليوي، برونئي، مصر، اندونزي، ايران، ليبي، مالزي، نيجريه، قطر، روسيه، ترينيداد و توباگو، امارات و ونزوئلا اعضاي اين مجمع را تشکيل مي دهند.
همچنين سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) با حضور الجزاير، ايران، عراق، کويت، ليبي، نيجريه، قطر، عربستان، امارات? اکوادور، آنگولا و ونزوئلا از سال 1344 شمسي تاکنون فعاليتهاي خود را آغاز کرده است.
در همين حال، آخرين وضعيت توسعه صنعت پتروشيمي ايران حاکي از آن است که هم اکنون ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي کشور سالانه بيش از 50 ميليون تن رسيده است که پيش بيني مي شود با اجرا و تکميل 66 طرح پتروشيميايي اين ظرفيت به 100 ميليون تن در سال افزايش يابد.
در حال حاضر سهم توليد محصولات پتروشيمي ايران در منطقه خاورميانه به مرز 25.8 درصد رسيده است که بايد تا افق چشم انداز با کنار زدن عربستان به جايگاه نخست منطقه دست يابد.